Myrskylän seurakunta - Mörskom församling

Koulunsa aloittavien siunaus kirkossa

24.05.2019

Torstaina 23.05. oli kirkossa juhlailta, kun peräti 25 eskaria siunattiin koulutielle syksyllä alkavalle 1. luokalle. Opettajana on toiminut Sanna Majaniemi. Ryhmä lauloi innostuneesti ja taitavasti siunaustapahtuman jälkeen. Näyttää siltä, että näin suurta ikäluokkaa ei ole odotettavissa. Vuonna 2018 kastettiin Myrskylän seurakuntaan 10 lasta. Kaikkiaan väkeä kirkossa oli 105 henkeä (2018:58).

Kanttori Vesa Rekunen eläkkeelle

24.05.2019

Pitkään aluksi yksinomaan Pukkilan seurakuntaa palvellut kanttori Vesa Rekunen on toiminut vuodesta 2011 myös Myrskylän 50 % kanttorina. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Rekunen soittaa toistaiseksi viimeisen messun Myrskylän kirkossa, messun jälkeen pystykahvit.
Torstaina 23.05. Pukkilan kirkkoneuvosto valitsi 7 hakijan joukosta Tea Helinin, joka tällä hetkellä on Taipaleen seurakunnan kanttori. Tarkoitus on, että Helin aloittaa virassa 01.09.

Kirkkoherran virkaan hakeneet

12.05.2019

Helsingin tuomiokapituliin ovat 10.05. Myrskylän kirkkoherran virkaan jättäneet hakemuksensa pastorit Jari Flink ja Milla Mäkitalo. Tuomiokapituli haastattelee hakijat 23.05. ja vahvistaa hakijat 12.06. istunnossaan. Myrskylän kirkkoneuvosto haastattelee heidät kesäkuulla ja päättää mahdollisista yleisötilaisuuksista. Kirkkovaltuusto tekee valinnan elokuun kokouksessa. Vaalin valmistelijaksi tuomiokapituli on määrännyt lääninrovasti Juha Ilosen Sipoosta.

Seurakunnalle merkittävä lahjoitus

19.04.2019

Hanna Groos ent. Sariomaa ja Nick Groos ovat lahjoittaneet Myrskylän seurakunnalle 30.000 euroa kirkon sisäkaton maalaukseen. Seurakunta on ottanut lahjoituksen ilolla ja kiitollisuudella vastaan. Pienenä kiitoksena lahjoituksesta seurakunta on päättänyt ottaa Sariomaan hautapaikat (2 kpl) uudelta hautausmaalta ainaishoitoon.

Kirkkoherran virka haettavaksi

11.04.2019

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on julistanut Myrskylän seurakunnan kirkkoherran viran haettavaksi ajalla 10.04.-10.05. Sen jälkeen Helsingin tuomiokapituli haastattelee hakijat 23.05. ja päättänee virkaan soveltuvista ehdokkaista 12.06. istunnossa. Nykyisen vt.kirkkoherra Markku Päiviön viranhoitomääräystä jatkettiin jo helmikuun istunnossa 30.09. asti.

Perhepäivä Yhteisvastuun 10-synttärien merkeissä

07.03.2019

Lauantaina 9.3. vietetään klo 10.30 alkaen Yhteisvastuun innoittamana Perhepäivää. Ohjelmassa ruokailumahdollisuus YV-maksullinen hernekeitto ja pannarit. Hernekeiton keittävät Piskulat soppatykissä, yleisemäntänä toimii YV-päällikkö Anja Niemelä. Ohjelmassa arpajaiset sekä klo 11-12 10-synttärit, klo 12-13 Kaikille esiintyvät Taikapetteri ja Kiisi seurakuntakodissa. Tähän toivotaan mukaan myös perheitä ja riparilaisia. Ja mikäli keittoa vielä riittää, on ruokailumahdollisuuskin vielä olemassa. Sekä ruokailu- että arpajaistulot vuoden Yhteisvastuu-keräykselle, jossa muistetaan erityisesti nuoria ja heidän opiskelumahdollisuuksiaan.

Uusi kirkkovaltuusto järjestäytyi

01.02.2019

Kirkkovaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan torstaina 24.1. puheenjohtajiston ja kirkkoneuvoston jäsenet vuosille 2019-2020.

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Henrik Sjölund ja varapuheenjohtajaksi valittiin uusi kirkkovaltuutettu Tarja Pentti. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana jatkaa Päivi Virén (varalla Aku Eronen). Muut neuvoston jäsenet ovat Jenny Eklund (Sten Lindgrén), Markku Fabritius (Eeva Lydecken), Carita Löfqvist (Marja Lähdemäki), Timo Salminen (Keijo Keisala), Ari Viljaniemi (Helena Ruokasmäki-Häkkinen).

Seuraava kirkkovaltuuston kokous on pääsiäisen jälkeen tiistaina 23.4. klo 19. Kokous on yleisölle avoin.

Seurakunta palkitsi pitkäaikaisia luottamushenkilöitään

01.02.2019

Kirkkovaltuuston järjestätymiskokouksessa muistettiin viime kauden jälkeen luottamustehtävänsä jättäneitä pitkäaikaisia luottamushenkilöitä. Alli Peltomäki palkittiin 27 vuoden palveluksestaan Kirkkopalvelujen hopeisella ansiomerkillä ja Ann-Mari Petas 15 vuoden palveluksesta pronssisella ansiomerkillä. Kuva seurakunnan FB-sivulla.

Joululaulujen kutsu tenhosi

19.12.2018

Sekä Kauneimmat Joululaulut 18.12. Myrskylän kirkossa että Lucian päivän joululaulutapahtuma Kankkilan koululla 13.12. kokosivat runsaasti väkeä yhteislaulutapahtumiin. Kirkossa oli lähes 150 laulajaa ja Kankkilan seudun kyläyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa yli 40 henkeä, molemmissa enemmän kuin edellisvuonna.

Kauneimpien joululaulujen rakenne oli perinnettä suosiva vain muutamia uudempia klassikoita oli mukana. Suomen Lähetysseuran lahjoituskohteena ovat tänäkin vuonna lapset eri puolilla maailmaa. Lahjoittaa voi edelleenkin vaikka tekstiviestillä esim. JOULU5 tai JOULU10 numeroon 16155 (arvo 5 tai 10 euroa).

Kankkilan laulut upean Lucia-kulkueen jälkeen olivat tematisoitu siten, että jokainen laulu oli sävelmältään peräisin eri maista. Kyseessä oli kuin joulukuusen värikäs lippunauha Afrikkaakaan unohtamatta. Kankkilassa oli tarjolla myös puuroa ja glögiä.

Jo aiemmin viikolla 11.12.vietettiin Kinolla Wanhan ajan kuusijuhlaa, jossa väkeä oli 120 henkeä ja laulu soi sielläkin monipuolisen ohjelman, puuro- ja glögitarjoilun lisäksi turvallista joulupukkiakaan unohtamatta.

Myyjäiset onnistuivat yli odotusten

19.12.2018

Maanantai-iltana 17.12. oli seurakuntakodilla perinteiset joulumyyjäiset, joihin osallistui sekä puuhakkaita ja taitavia emäntiä ja isäntiä, niin myös lukuisia kättentaitajia ja - ennen kaikkea asiakkaita, jotka saivat niin pukinkonttiin kuin joulupöytäänkin monenlaista mukavaa. Laatikot, piirakat ja käsityöt tekivät kauppansa ja paikan päällä saattoi syödä keittoillallisen. Näihinkin elintarvikkeet olivat tulleet lahjoituksina. Illan tuotto lähetykselle ja diakonialle oli huikeat 1.037 euroa!! - Lämmin kiitos kaikille yhteiseen projektiin vaikuttaneille.

Joulumieltä on osoitettu toisille myös WAK-juhlassa Kinolla, josta kertyi lasten- ja nuorten tapahtumiin varoja yli 400 euroa ensi vuodelle, Salessa Jouluiloa-keräyksellä paikallisten lapsiperheiden hyväksi, Myrskylän Savun joulukalakeräyksesä ja Neljän tassun turvakodin järjestämässä Lemmikkien ruokajonossa ja joulusiunauksessa. Yhdessä useiden nelijalkaisten kanssa kajahtihe On hanget korkeat nietokset!

Piispa Teemu Laajasalo Myrskylään

22.11.2018

Kirkkovuoden viimeisenä sunnuntaina vietetään Myrskylässä Piispan päivää. Konsepti on periaatteessa sama kaikissa hiippakunnan seurakunnissa, ohjelmaan vaihtelua luo vain ajoittuminen joko arkeen tai pyhään.

Myrskylässä Piispan päivä alkaa Piispanmessulla klo 10, jossa saarnaa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, jatkuu vapaamuotoisemmin pystykahvien lomassa kirkossa ja klo 12-15 on tuomiokapitulin ja Myrskylän seurakunnan luottamushenkilöiden ja työntekijöiden yhteinen työskentely.

Toivottavasti kesällä upeasti maalattu kirkko täyttyy upeasti seurakunnan väestä, onhan Lutherin sanoin kirkon tärkein kaunistus koolla oleva Kristuksen seurakunta! Tervetuloa!

Carita Löfqvist ääniharavaksi - kolme naista kärjessä

18.11.2018

Vuoden 2018 kirkkovaltuuston vaalissa annettiin kaikkiaan 297 ääntä, näin ollen lopullinen äänestysprosentti oli reilut 24 %, nousua edellisvaaleista n 3,5%. Myrskylän äänestysprosentti oli hiippakunnan korkein (!)

Keltavihreä-Gulgröna -listan kärjessä olivat vahvat naiset Carita Löfqvist (39 ääntä) ja uusi tulokas Tarja Pentti (31 ääntä). Heidän väliinsä sijoittui Sinivalkoisten Päivi Virén 38 äänellä.

Valitsijayhdistykset menestyivät seuraavasti: Lista I Sinivalkoinen ääniä 92 ja valtuustoon 5 edustajaa. Lista II Sitoutumattomat kristityt ääniä 36 sai valtuustoon 2 edustajaa. Lista III Keltavihreät-Gulgröna ääniä 169 ja kaikki 8 edustajaa pääsivät läpi. Tarkemmat tiedot sekä kirkon vaalisivustolla että Myrskylän seurakunnan vaalisivuilla.

Ennakkoäänestys nousi vielä

16.11.2018

Myrskylän seurakunnassa äänestettiin merkittävästi edellisvaaleja vilkkaammin. Kaikkiaan lopulta 170 äänioikeutettua äänesti ennakkoon, joten prosentti nousi peräti 13,7 %:iin. Eksiilissä asuvat tai äänestäneet myrskyläläiset toivat vielä postitse neljä ääntä. Toivottavasti varsinainen vaalipäiväkin tuo äänestäjiä kirkkoon. Toistaiseksi ei vielä ole ollut nuoria äänestäjiä, vaikka jopa 16-17 -vuotiailla on tässä vaalissa äänioikeus. Kuka rohkenee olla ensimmäinen?

Vuoden 2019 rippikoulut alkoivat

14.11.2018

Pukkilan kirkossa 14.11. polkaistiin käyntiin vuoden 2019 Myrskylän ja Pukkilan yhteinen rippikoulu. Riparin aloitusta tahditti Pekka Laukkarinen trio, jonka tekninen taituruus yhdistettynä reippaaseen pelimannihenkeen loi hienon kokonaisuuden. Laukkarinen kertoi myös oman rippikoulunsa vaikutuksesta elämälleen: "se on yksi tapahtuma top viidessä ja on vaikuttanut myös ammattiini ja musiikin tekemiseeni".

Kolme päivää ennakkoäänestystä

08.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on jatkunut vilkkaana. Keskiviikkona ja torstaina äänestämässä kävi yhteensä 55 henkilöä. Yhteensä omaan seurakuntaan äänestäneitä on torstai-iltaan mennessä 106 äänioikeutettua ja muualle postiääninä on annettu neljä ääntä. Kaikkiaan äänestykseen tässä vaiheessa osallistuneita (ennakko- sekä kotiäänestys) on 110.

Edellisissä seurakuntavaaleissa v 2014 ennakkoon äänestäneitä oli 153, joten on hyvin mahdollista, että tällä kertaa Myrskylässä ennakkoäänestys muodostuu aiempaa vilkkaammaksi äänestysprosentin ollessa nyt jo n 8,5 %.

Vuoden 2014 äänioikeutettujen määrästä laskua on yli 100 ja lopullisessa äänestysluettelossa on v 2018 kaikkiaan 1235 äänioikeutettua. Vielä on hyvin aikaa äänestää ennakkoon sekä perjantaina että lauantaina kauppa-asioiden oheessa, seurakuntakodilla äänestys jatkuu molempina päivinä klo 9-18. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. Ennakkoilmoituksen mukaanottaminen nopeuttaa äänestämistä. Viidelle ensimmäiselle 16-17-vuotiaalle ensiäänestäjälle lahjaksi Hannele Päiviön teos Tuulen Kutsu!

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaana

07.11.2018

Seurakuntavaalien vaalihuoneistot avattiin koko maassa tiistaina 06.11. klo 9.00. Myrskylässä vaalit alkoivat vilkkaasti. Yleisen mielenkiinnon lisäksi arvioitiin influenssarokotuksen (tiistai rokotuspäivä) vaikuttaneen heti positiivisesti. Äänestäjiä nimittäin kävi yhteensä 50 (!). Viimeisten tuntien aikana hieman hiljaisemmin. Äänestys jatkuu päivittäin klo 9-18 aina lauantaihin asti. Äänestää voi seurakuntakodin äänestyspaikalla myös muualle, jos kotiseurakunta ei ole Myrskylä. Tuolloin asianomaisen tulee itse selvittää ehdokkaansa ja seurakuntansa. Äänestäjille lähetetty vaalitiedote on hyvä ottaa mukaan, se helpottaa äänestämistä, mutta ei ole pakollinen. On syytä varautua todistamaan henkilöllisyytensä.

15 vuotta Campanea - onnistunut juhlakonsertti

21.10.2018

Myrskylän kirkkoon kokoontui pyhäillan hämärtyessä 21.10. toista sataa kuulijaa, kun Campane-kuoro antoi monipuolisen ja innostavan 15-vuotisjuhlakonsertin. Kuultavana oli kirkkolaulua vanhasta latinalaisesta hymnistä Bachin kautta aina paikallisiin Helka Fabritiuksen runoihin, jotka Marjo Kuosa oli taitavasti säveltänyt ja kuorolle sovittanut. Suomenkielisten laulujen lisäksi oli kielinä latina, saksa ja venäjä.

Kuoroa johti Marke Kuosa, solistina olivat Sannamaria Salli ja Asko Viren. Säestyksestä ja sovituksista vastasi Marjo Kuosa.

Konsertissa kuultiin myös modernia musiikkia kuten Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen sekä Pekka Strengin Mimosaneito. Sannamaria Sallin soolot olivat perinteiset Oi katsohan lintua ja Merikannon Leinon runoon säveltämä Oi kiitos sa Luojani armollinen.

Konsertin juonsi lämpimällä asiantuntemuksella ja taidolla Päivi Virén.
Kirkkoherra Markku Päiviö kiitti Campanea monipuolisesta ohjelmasta sekä vuosien palvelusta messuissa. Seuraavan kerran Campane osallistuu Piispanmessuun su 25.11. klo 10. Aivan joulun edellä neljäntenä adventtina 23.12. on Myrskylän kirkossa klo 18 Campanen joulukonsertti.

Terveiset Narvasta

01.10.2018

Rovastikunnallinen ystävyysmatka Narvaan toteutui hienosti. Lähtijöitä oli lähes viisikymmentä, vielä tällä kertaa ei kuitenkaan kirkkoherraa lukuunottamatta muita myrskyläläisiä. Useimmat lähtijöistä olivat Pornaisista, Sipoosta ja Porvoosta.

Porvoon rovastikunnan tervehdyksen toi lääninrovastimme Juha Ilonen perjantai-illan päätapahtumassa.

Matkan kohteena oli EU:n ulkorajalla oleva ystävyysseurakunta Virossa, jossa vietettiin viikonlopun ajan ekumeenisia Kirkkojen päiviä. Narvassa on yhteensä 14 kristillistä kirkkoa tai seurakuntaa.

Upea Suurkirkko eli Aleksanterin kirkko oli tapahtuman keskuksena. Kirkkoa on restauroitu mm. EU:n tuella. 58 000 asukkaan Narvassa vain 5 % puhuu äidinkielenään viroa. Siksi jumalanpalvelukset tapahtuvat pääosin venäjän kielellä, seurakunnassa on säännöllisesti myös viron- ja suomenkielisiä jumalanpalveluksia.

Yleisen ohjelman lisäksi matkaan kuului kiertoajelu historiallisessa Narvassa, kylpyläkaupunki Narva-Jôesuussa sekä 1944 vuoden taistelupaikoilla Sinimäillä. Ehkäpä seuraavan matkan lähtijöissä on myös Myrskylä vahvasti edustettuna.

Emerituskirkkoherrat Myrskylässä

28.09.2018

Kahtena peräkkäisenä sunnuntaina Mikkelinpäivä ja Vanhusten viikon messu on myrskyläläisillä mahdollisuus tavata entisiä pappejaan. Ensimmäisenä vuorossa on Markku Tommola ja toisena Paavo Pinomaa. Kutsut on lähetetty myös Anja Nurmiselle ja Tuomas Antolalle, ehkäpä talven aikana saamme heitäkin kuulla ja tavata.

Kirkon maalaukseen 870 litraa maalia

16.09.2018

Tämän vuoden upea Pyhä Yö -tapahtuma sisälsi ohjelmaa sekä yhdeksi illaksi että tulevaa viikkoa varten. Kirkossa toteutettu Valokuvakerhon ja Campane-kuoron kuvan ja musiikin tunnelmallinen tapahtuma veti kirkkoon lähes kaksisataa osallistujaa.

Seurakuntakodilla "Juhlan aikaan" -näyttely Marttojen perinteisten (vuosikymmenten kahvikalaasien tarjoilu)kahvittelujen muodossa satoja kiinnostuneita. Näyttely on yleisölle ja ryhmille avoinna vielä ma-ke 17-19.09.

Kunnan pisteeltä haettiin Myrskylä-Mania, jolla sai pelata niin lapsille kuin aikuisillekin sopivia pelejä Viljakan Kasinolla. Kunta tarjosi myös makkarat, joita sai itse kukin paistaa avotuligrilleissä. Kerrotaan, että makkaroiden menekki ulottui 450 kpl:een.

Majakalla oli tupa täynnä yhteislaulutilaisuudessa, jossa teemana oli Juha Watt Vainion tuotanto. Illan päätti Äijämuskarin Suomi-musiikki.

Sään epävakaisuuden vuoksi lapsille tarkoitettu Pomppulinna jäi pois, mutta poniratsastus ja kasvomaalaus yhdessä keppariradan kanssa vetivät hyvin juhlan nuoria osanottajia. Pehmolelubongaus kokosi 80 bongaajaa ja taisivat palkinnotkin jo loppua.

Myyntikojuja oli sääolosuhteiden vuoksi aiottua vähemmän, mutta ainakin munkit ja hattarat löysivät ostajansa.

Eri tapahtumapisteillä oli mahdollisuus antaa vapaaehtoinen lahjoitus seurakunnan lapsi-ja nuorisotyön tapahtumalle. Lahjoituksen määrä kohosi 677 euroon. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille sekä omaa työpanostaan lahjoittaneille!

Tapahtuma sijoittui keskeisesti kirkon läheisyyteen. Kirkon maalaukseen palattiin myös veikkaustehtävällä: Kuinka paljon maalia kului kirkon ja kellotapulin maalaukseen? Loistavan maalaustyön tehnyt maalausliike Tynkkynen ilmoitti maalia kuluneen peräti 870 litraa. Kyseessä oli aiemmasta poiketen kaksinkertainen pensselimaalaus, jossa päätyön teki maalarimestari Sami Tynkkynen.

Veikkauksen lähimmäksi osui 11-vuotias Edvin Pöyry veikkauksellaan 800 litraa. Seuraaviksi osuivat Heikki Valkonen ja Sari Kauppinen. Pääpalkinnon oli lahjoittanut Myrskylän Savu. Kaikkiaan veikkauksia oli 78 ja vaihteluväli oli 14 litraa-2.320 litraa. Kiitos Myrskylän Savulle ja kaikille osallistujille!

Kaiken kaikkiaan ensi vuoden Pyhä Yö - Taiteiden Yö taisi saada jo uusia innostuneita ja ideoitakin. Edes epävakainen sää ei estä toteuttamista.

Pyhä Yö - Taiteiden Yö

07.09.2018

Pyhä Yö - Taiteiden Yö on Myrskylässä jo perinteiseksi käynyt syyskauden huipputapahtuma urheiluhenkisen Lassen hölkän ohella. Tänä vuonna jo neljännen kerran järjestettävä tapahtuma keskittyy kirkon, seurakuntakodin, Majakan ja museon ympäristöön. Järjestäjinä Myrskylän kunta ja seurakunta, nuorisoseura sekä lukuisat yhdistykset ja yrittäjät.

klo 18 tapahtuvan avauksen jälkeen seurakuntakodilla alkaa Juhlan aika -näyttely, runoesitys, juhlakahvipöytä. Huutokauppa piha-alueella.
klo 18 alkaen museo avoinna ja klo 18-24 Viljakassa Myrskylä-kasino, jossa pelejä, jotka sopivat kaikenikäisille. Pelirahana Myrskylä-Mani (!)
klo 19 Tapahtumatorilla Bingo kunnan pisteellä, makkaranpaistoa, onnenpyörä ja paljon muuta!
klo 20 Yhteislaulutilaisuus Majakalla Veteraanilaulajien johdolla, keskiaikameininkiä ja tulenpyöritystä klo 22 Äijämuskarin Suomi-musailta
Klo 21 Kirkossa Campane-kuoro ja Myrskylän kamerakerhon valokuvat, musiikki- ja kuvainstallaatio.

The last but not least - LAPSILLE: klo 18-20 Kasvomaalausta srk-kodilla ja samaan aikaan srk-kodin pihalla Kepparirata sekä klo 18 alkaen pehmolelubongausta Museossa ja Pomppulinna tapahtumatorilla. Myös eläinkuntaa lasten ja aikuisten ilona.

Tapahtuma on maksuton. Vapaaehtoiset lahjoitukset ohjataan suoraan diakoniatyön kautta myrskyläläisten lasten ja nuorten toimintaan.

Narvan seurakunta rovastikunnan ystävyysseurakunnaksi

21.08.2018

Heinäkuulla vieraili Viron luterilaisen kirkon Narvan seurakunnan papit Urmas Karileet ja Vladimir Bahtuhtin Porvoon rovastikunnassa. Heinäkuun 5. päivänä he vierailivat porvoolaisen Timo Suntion johdolla Myrskylässä, jossa heitä vastaanottamassa olivat kirkkoherra Markku Päiviö ja Pukkilan diakoni Hanne Matikainen, Myrskylän nuoria sekä Tallinnan Suomalaisen Pyhän Pietarin srk:n kirkkoherra Hannele Päiviö. Tulevaa suunniteltiin kahvipöydän ääressä ja vierailijat tutustuivat maalausremontissa olevaan Myrskylän kirkkoon. Jatkoyhteyksistä sovittiin mm. siten, että rovastikunnasta pyritään järjestämään retki Narvaan.

Yhteisvastuukeräys 2018: Myrskylässä huipputulos

14.06.2018

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys tuotti Myrskylässä peräti 3 739 €.
Summa muodostui seuraavista osa-alueista:
- listakeräys 1 878 €
- lipaskeräys 191 €
- kolehtituotot ja lahjoitukset valtakunnallisille tileille 107 €
- myyjäiset ja muut tapahtumat 1 783 €
Kiitos jokaiselle vapaaehtoiselle, lahjoittajalle ja erityisesti keräyspäällikkö Anjalle ja Helkalle, jotka organisoivat keräyksen.

Oman seurakunnan osuus tuotosta on 20 % eli 747 €. Varoilla pyritään tuomaan helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen. Oman seurakunnan osuuden käytöstä päättää diakoniatyön tiimi elokuussa.

Keräysvaroista ohjataan 20 % diakoniarahastoon, josta myönnetään seurakuntien diakoniatyön kautta kertaluontoisia avustuksia esim. välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille.
Loput eli 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Varoilla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä ja turvataan heille mm. riittävän ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun.

Myrskylän vt. kirkkoherraksi rovasti Markku Päiviö

01.03.2018

Maaliskuussa virkaa tekevänä kirkkoherrana aloittaa Markku Päiviö. Hän on ehtinyt palvelemaan seurakuntapappina Somerolla, Suomussalmella, Kirkkonummella ja Hangossa. Edellä kuvatun lisäksi Markku on toiminut ulkosuomalaispappina: Norjassa, Virossa ja Venäjällä. Vielä tällä hetkellä hän toimiikin suomalaisessa Pyhän Pietarin seurakunnassa Tallinnassa.
Päiviö pitää tärkeänä avaraa kansankirkollista läsnäoloa, eli seurakunta on läsnä siellä missä ihmisetkin. Papin työssä onkin hänelle ollut erottamatomana osana ihmisten kohtaaminen ja erilaisten toimijoiden kanssa verkostoituminen. Laaja-alainen toiminta on Päiviölle tullut tutuksi Virossa työskennellessä, kun maantieteellisenä toiminta-alueena on koko Viro. Päiviöllä on vankka kokemus myös kirkon tekemästä lapsi- ja perhetyöstä.
Markku on kotoisin Riihimäeltä. Hänen puolisonsa TT Toto Hannele Päiviö toimii tällä hetkellä Virossa Suomalaisen Pyhän Pietarin seurakunnan kirkkoherrana. Harrastuksikseen Markku laskee intohimoisen käsipalloilun seuraamisen, dekkarikirjallisuuden ja kielet (aina kotimaisista ulkomaisiin kieliin). Erityisen kiinnostavana hän pitää nyt käsillä olevaa tilaisuutta päästä töihin itäuusimaalaiseen kaksikieliseen seurakuntaan. Tähän mennessä Markulla on kokemusta jo Länsi-Uudenmaan kaksikielisestä seurakunnasta.

Myrskylän seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola on valittu Vantaan Korson seurakunnan kirkkoherraksi

04.12.2017

Myrskylän seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola on valittu Vantaan Korson seurakunnan kirkkoherraksi. Korson seurakuntaneuvosto valitsi Antolan uudeksi kirkkoherraksi marraskuun kokouksessaan. Antola aloittaa virassa 1.3.2018. Korson nykyinen kirkkoherra jää eläkkeelle 1.1.2018 alkaen. Tuomas-pappi pitää lähtösaarnansa Myrskylässä 28.1.2018 klo 12 alkavassa jumalanpalveluksessa.

Pastori Niko-Pekka Ovaskainen aloittaa Myrskylän ja Pukkilan seurakuntien yhteisenä osa-aikaisena (50%) seurakuntapastorina vuoden 2018 alusta alkaen.

04.12.2017

Pastori Niko-Pekka Ovaskainen aloittaa Myrskylän ja Pukkilan seurakuntien yhteisenä osa-aikaisena (50%) seurakuntapastorina vuoden 2018 alusta alkaen. Virka on määräaikainen (1 vuosi).

Myrskylän kirkonmäellä- kirjanen ilmestynyt

24.08.2015

Loppukesästä julkaistiin Maija Ala-Nikkolan ja Päivi Taipaleen ansiokkaasti kirjoittama ja kuvittama historiteos ja opaskirja Myrskylän kirkonmäestä, rakennuksista ja hautausmaasta. Kirjanen avaa monipuolisesti Myrskylän tärkeimmän kansallisaarteen taustoja ja myrskyläläisten paikallishistoriaa. Teoksen voi lunastaa itselleen 10€ hintaan kirkosta tai srk-kodilta. Kannattaa tutustua!

Marry Me, Baby!

13.05.2013

Kuulutukset odottamassa?

Musiikki tuottaa päänvaivaa? Tutustu virsiin ja marsseihin netissä.

Häämusiikkia Youtube-linkkeinä
F. Mendelssohn - Juhlamarssi http://www.youtube.com/watch?v=4tDYMayp6Dk&feature=related
E. Melartin - Prinsessa Ruusunen http://www.youtube.com/watch?v=x3HVHki67ug&feature=related
T. Kuula - Häämarssi http://www.youtube.com/watch?v=8p8pv83cr3g&feature=related
R. Wagner - Morsiuskuoro oopperasta Lohengrin http://www.youtube.com/watch?v=vFTnFErJEu4&feature=relmfu
J. Clarke: Trumpet Voluntary http://www.youtube.com/watch?v=3qGmQbHuC9E
J.S. Bach: Preludi in C http://www.youtube.com/watch?v=urioQnRleT4
J.S. Bach: Kristus valo valkeuden http://www.youtube.com/watch?v=l3UuGPCCm_I
Pachelbel: Canon in D http://www.youtube.com/watch?v=bqj6ZpAD4L0

Häämusiikkisivusto: http://www.haamusiikki.info/haaindex.html

Kirkko avasi nuorille Facebook-yhteisön

08.05.2013

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut Facebookiin nuorille suunnatun sivun nimeltä Verkonpaino. https://www.facebook.com/verkonpaino

Päivityksiä Verkonpainoon tekevät myös nuoret, esimerkiksi isoset, eri puolilta Suomea.

"Nuorisotyötä on jo aiemmin tehty Facebookissa. Monet työntekijät ovat kohdanneet siellä omia nuoriaan, mutta nyt kokeillaan valtakunnallista ulottuvuutta ja rakennetaan kaikille yhteinen paikka", sanoo hankepäällikkö Hannu Majamäki kirkkohallituksesta.

Verkonpaino on monimediainen kanava, joka ei rajoitu vain Facebookiin. Sivustoon liitetään myös muita sosiaalisen median palveluita kuten YouTube, Twitter ja Pinterest.

Verkonpainon sisällöissä näkyvät nuorten omat jutut: pelit ja harrastukset, musiikki ja kaverit, riparit ja isoset. Sivusto rohkaisee avoimeen keskusteluun ja antaa tilaa monenlaisille tulkinnoille. Sivulle on tulossa myös ryhmächat-mahdollisuus.

Sivua tekevät yhteistyössä kirkkohallitus, Nuorten Keskus ry, Isoset ry ja Kotimaa-yhtiöihin kuuluva Fleim.

Rippikoulu tavoittaa tytöt ja pojat tasapuolisesti

29.04.2013

Uutinen julkaistu 19.4.2013 Klo 10:53
Uutisen julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Rippikoulusesonki on käynnistynyt, ja tilastot osoittavat, että rippikoulu pitää pintansa seurakuntien kasvatustyössä. Vuonna 2012 rippikoulun kävi 83 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta. Osuus pysyi samana edellisvuoteen verrattuna. Kun mukaan lasketaan myöhemmällä iällä rippikoulunsa käyneet, luku nousee 85,6 prosenttiin.

Rippikoulu tavoittaa tytöt ja pojat tasapuolisesti. Viime vuonna kaikista ikäluokista yhteen laskettuna 51 905 kävi rippikoulun, heistä tyttöjä oli 25 952 ja poikia 25 953.

Tämänkin vuoden aikana seurakunnat järjestävät toimintaa noin 2200 rippikouluryhmälle.

Rippikoulun suosion taustalla on monia tekijöitä

Yhdessäolo on vahvuus rippileireillä

Nuoret pitävät sosiaalista kanssakäymistä ja yhdessä tekemistä erittäin tärkeänä rippikoulutyössä.

Kirkkohallituksessa rippikoulutyöstä vastaava työalasihteeri Jarmo Kokkonen sanookin, että ”leirielämä ei läppäreitä kaipaa, siellä vahvuutena ovat läsnäolo ja sosiaalisuus. Rippikoulun puolen vuoden kokonaisuuteen olemme kuitenkin kehittämässä uusia mobiilisovelluksia monipuolisen oppimisen tueksi”.

Leiririppikoulujen suosio on edelleen kasvussa päivärippikoulujen sijaan. Leiririppikoulun kävi vuonna 2012 noin 41 000 nuorta, kun päivä- ja iltarippikouluissa käyneitä oli yhteensä noin 3300. Lisäksi osa käy rippikoulun muussa kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa tai yksityisesti. Joka vuosi noin 1000 suomalaista käy rippikoulun vasta aikuisiällä. Heille on kehitetty mahdollisuus osallistua rippikouluun myös verkossa. Lisätietoa on verkkosivuilla aikuisrippikoulu.fi.

 

 

Etusivu | Ajankohtaista | Yhteys | Hallinto-Administration | Pyhät juhlat-Kyrkliga förrättningar | Rippikoulu-Skriftskola | Seurakuntamme-Vår kyrka | Seurakuntavaalit 2018 # Minun kirkkoni - Min kyrka | Töitä tarjolla seurakunnassa | Tukea elämään-Stöd för livet