Kesäillan urkukonsertti

urut

Myrskylän kirkko

Brayan Jääskeläisen urkukonsertti.

Konsertissa kuullaan barokin säveliä. Ohjelmiston aloittaa kolme osaa G. F. Händelin Ilotulitusmusiikista, jonka jälkeen luvassa on lisää barokin koristeellisia säveliä. Konsertin päättää kaksi viimeistä osaa samaisen Händelin säveltämästä Vesimusiikki-sarjasta.

Brayan Jääskeläinen (s. 2003) aloitti pianonsoiton opiskelun vuonna 2007. Aluksi hän opiskeli pianokoulussa Pekka Itkosen johdolla, mutta siirtyi vuonna 2011 opiskelemaan pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistoon Mäntsälässä, opettajina Johanna Hallikainen ja Anu Holländer, josta valmistui toukokuussa 2020.

Urkujensoiton Brayan aloitti noin vuonna 2011 opiskellen sitä aluksi itse. Vuosina 2016–2019 hän opiskeli urkujensoittoa Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, opettajina Susanne Kujala ja Anne Hätönen.

Vuodesta 2020 Brayan Jääskeläinen suoritti urkujensoiton ammatillista perustutkintoa Helsingin Konservatoriossa, opettajanaan Hanna Seppänen ja valmistui sieltä toukokuussa 2024.

Tällä hetkellä Jääskeläinen työskentelee kesäkanttorina Kuusankosken seurakunnassa.

• Musiikki Musiikki